jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Wielkanocny łosoś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

To pyszna i zdrowa świąteczna przystawka! Jeśli ktoś nie przepada za łososiem, można taki chrzanowy twarożek zawinąć w plasterki wędliny!

Wielkanocny łosoś Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wielkanocny łosoś

 

  • Składniki na 2 porcje:
  • 100 gram łososia wędzonego,
  • 3 łyżki twarożku,
  • 1 płaska łyżka chrzanu ze słoiczka,
  • sól, pieprz do smaku,
  • cytryna do podania,
  • natka pietruszki do dekoracji,
  • oliwa z oliwek do podania

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocny łosoś
Twarożek przekładamy na talerz. Dodajemy do niego chrzan do smaku. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem i doprawiamy do smaku. Łososia wyjmujemy z opakowania i dzielimy na dwie części. Z każdej części formujemy w dłoniach rożek. Przygotowane rożki napełniamy chrzanowym twarożkiem. Łososiowe rożki układamy na talerzyki. Całość oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, polewamy oliwą, dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki! Podajemy!
Wielkanocny łosoś
na talerzyk wykładamy twarożek. Mieszamy z chrzanem
Wielkanocny łosoś
Łososia dzielimy na dwie części. Formujemy rożki
Wielkanocny łosoś
Środek rożków wypełniamy przygotowanym twarożkiem