Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wielowarzywna zupa podana z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka w przygotowaniu i smaczna.

Wielowarzywna zupa podana z makaronem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wielowarzywna zupa podana z makaronem

 

  • 100 gram makaronu nitki
  • 1-2 marchewki
  • 2 cebule
  • szczypiorek
  • 1/3 brokuła
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka roślinnego masła
  • śmietana 30%
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Wielowarzywna zupa podana z makaronem
Marchewki i cebulę obieramy. Pomidora sparzamy i ściągamy z niego skórę, brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. marchewkę ścieramy na grubych oczakch, natomiast cebulę kroimy w półplasterki i razem przesmażamy na maśle z dodatkiem soli i pieprzu. Po 3-4 minutach dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora. Do garnka wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy 1 kostkę rosołową i gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy przesmażone warzywa oraz brokuła. Kiedy wszystko jest juz miękkie zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku. gorącą zupę podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Wielowarzywna zupa podana z makaronem
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Wielowarzywna zupa podana z makaronem
Etap 2 marchewke przesmażamy z cebula razem
Wielowarzywna zupa podana z makaronem
Etap 3 następnie dodajemy pokrojonego pomidora