Sposób przygotowania:
Wieprzowe faworki
Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić na paski.
W środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie i wywinąć każdy kawałek mięsa tworząc faworek.
Gotowe faworki skropić odrobiną delikata i octu winnego, dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Odstawić faworki na 20 - 30 minut.
Na patelni rozgrzać olej.
Ułożyć faworki na patelnię i smażyć no brązowy kolor z obu stron.
Podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić.
Gdy woda odparuje a mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i podsmażać 5-7 minut od czasu do czasu mieszając.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
W środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie i wywinąć każdy kawałek mięsa tworząc faworek.
Gotowe faworki skropić odrobiną delikata i octu winnego, dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Odstawić faworki na 20 - 30 minut.
Na patelni rozgrzać olej.
Ułożyć faworki na patelnię i smażyć no brązowy kolor z obu stron.
Podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić.
Gdy woda odparuje a mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i podsmażać 5-7 minut od czasu do czasu mieszając.
Podawać z dowolnymi dodatkami.