Sposób przygotowania:
Wieprzowe Medaliki w Sosie Tymiankowym
Zaczynajac od sosu.Robimy podstawowy sos na bazie bulionu.Do sosu dodajemy swiezy tymianek odrobinke czosnku i zostawiamy na malutkim ogniu pozwalajac wyciagnac z tymianku jak najwiecej aromatu.Gruszke kroimy w cwiartki i delikatnie ja smazymy na maselku posypujac niewielka iloscia cukru.Kiedy cukier zacznie sie karmelizowac nasze cwiartki sa gotowe. Filet wieprzowy ( srednica 3 cm)kroimy w talarki grubosci ok 1cm po czym obsmazamy z 2 stron.Filet grubosci 1 cm nie potrzebuje duzo czasu na to aby byl smacznie soczysty wiec proces ten powinien trwac nie wiecej jak po minucie z strony.Jak to bedzie wygladalo na talerzu to juz wlasna incjatywa.Ja polecam z mlodymi ziemniakami.
Doro
A w przepisie nie dodales miodu i smietany!
Jest to porcja na jedna osobe- chyba tak.
elvis
Doro
Nic nieszkodzi, fajnie ze wyjasniles.