rfima

rfima

Kucharz
[Przepisów: 12]

Wieprzowina w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

całkiem smaczna galaretka na przystawkę

Wieprzowina w galarecie

Składniki:

Wieprzowina w galarecie

 

  • 500g szynki wieprzowej
  • 160g pasztetu DROP z drobiu
  • 200 g pieczarek
  • litr wywaru
  • żelatyna
  • koperek

Sposób przygotowania:

Wieprzowina w galarecie
Mięso natrzeć przyprawami, poddusic na małym ogniu. Pieczarki skroić, usmazyć, wymieszać z pasztetem i koperkiem. Przygotowane wcześniej mięso pokroić na plastry nie docinając co drugiego, w utworzone wten sposób kieszonki włożyć farsz pieczarkowo-pasztetowy. Ułozyć w naczyniu. Zagotować wywar, rozpuścic w nim żelatynę, gdy zacznie tężec wylać do naczynia.