Sposób przygotowania:
Wigilijna gałąz
-SPOSÓB PRZYGOTOWANIA-Żółtka z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli utrzeć aż do uzyskania pulchnej,gładkiej masy.Nastepnie dodać przesianą mąkę oraz ubitą z białek pianę,ostrożnie wymieszać i wylać ciasto na blaszkę wyłożoną pergaminem.Piec w gorącym piekarniku 30minut.Po ostygnięciu przekroić poziomo(najlepiej nitką)ale nie do końca posmarować obie części kremem(zostawiając go około1/3),ułożyć jedną na drugimi zrolować ciasto.Pozostałym kremem posmarować roladę z wierzchu,posypać tartą czekoladą i widelcem narysować faliste linie przypominające korę.Ciasto schłodzić w lodówce KREM:Utrzeć margarynę z cukrem pudrem,cukrem waniliowymi żółtkie,a gdy krem będzie puszysty dodać kakao rozpuszczone w mleku.