eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Karp smażony Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Karp smażony na oleju na złoto i zapiekany z masłem,pycha.

Karp smażony Eli

Składniki:

Karp smażony Eli

 

Sposób przygotowania:

Karp smażony Eli
Karpia wypatroszyć,oskrobać z łusek i śluzu,umyć,osuszyć,pokroić w dzwonka lub wyfiletować i pokroić na kawałki.Karpia oprószyć solą,pieprzem,opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na rumiano.Karpia włożyć do naczynia żaroodpornego,ułożyć na nim wiórki masła i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C,aż masło się wchłonie do ryby.Smacznego!