iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna babka z majonezem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna szybka i łatwa z zrobieniu babka zrobiona na majonezie. Do tego zielony lukier z cukru pudru i odrobiny śmietany 30 %

Wiosenna babka z majonezem

Składniki:

Wiosenna babka z majonezem

 

  • 100 ml majonezu

 

 

 

  • 170 g cukru drobnego

 

  • 1 łyżka cukru waniliowego

 

  • aromat waniliowy

 

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

  • polewa

 

  • cukier puder

 

 

  • barwnik zielony

Sposób przygotowania:

Wiosenna babka z majonezem
Mąkę zwykłą i ziemniaczaną mieszamy z proszkiem do pieczenia , cukrem waniliowym . Jajka wbijamy do miski ubijamy dodając cukier. Ubijamy tak długo aż jajka zmienią się w puch. Następnie dojemy majonez i miksujemy dalej.Do masy dolewamy aromat waniliowy i pomału wsypujemy mąkę z dodatkami. Ubijamy wszystko razem. Wlewamy do formy. Wstawiamy do piekarnika na ok 60 min. Pieczemy w 170 stopniach. Zimna polewamy lukrem, zrobionym z cukru pudru i odrobiny śmietany i barwnika. ozdabiamy kwiatuszkami .

Tagi:

jajko jajka