iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna kapustka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wiosenna kapustka z pieczarkami

Wiosenna kapustka z pieczarkami

Składniki:

Wiosenna kapustka z pieczarkami

 

  • 1/2 szt kapusta młoda,
  • 1 szt cebula czerwona,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • 15 dag pieczarki,
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżka ketchup mały ostry,
  • 1 łyżka przecier pomidorowy,
  • 1 łyżka masło,
  • pieprz,
  • Sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna kapustka z pieczarkami
Kapustę młodą myjemy osuszamy i kroimy w paseczki i gotujemy . Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka . Podsmażamy cebulkę na masełku . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki i smażymy z cebulą . Kapustę po ugotowaniu odcedzamy i dajemy na patelnie i smażymy razem z cebulkę . Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .Można doprawić przyprawą uniwersalna lub w płynie magii Następnie dodajemy ketchup i przecier pomidorowy. Mieszamy i jeszcze chwilę dusimy . Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki . Podajemy na ciepło

Tagi:

kapusta