Sposób przygotowania:
Wiosenna patelnia rozmaitości
Bakłażana myje, kroję na plastry 2 cm, i solę obficie. Odstawiam na 30 minut. Do miseczki wlewam oliwę 4 łyżki, dodaję bazylie, oregano, sól, pieprz, czosnek sprasowany, pierś zkurczaka. Odstawiam na godzinę. Bakłażan myję dokładnie z soli pod zimną wodą. Na patelni grillowej na oleju smażę. Doprawiam pieprzem. Wykładam na papierowy ręcznik. Pierś z kurczaka smażę też na patelni grillowej, razem z cebulą pokrojoną w piórka. Brokuł dziele na różyczki i gotuje w osolonej wodzie aldente. Makaron także gotuję aldente. Kurczaka kroję na kawałki, dodaję makaron odcedzony, pomidorki koktajlowe, brokuł, bakłażan, cebulkę. Całość mieszam i podaję



2milutka