Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Wiosenna sałatka na półmisku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo szybka sałatka podana na półmisku, a sposób poukładani warzyw zależy tylko od naszej inwencji twórczej.

Wiosenna sałatka na półmisku

Składniki:

Wiosenna sałatka na półmisku

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka na półmisku
Jajka oraz fasolkę żółtą i zieloną ugotować. Warzywa dokładnie umyć i pokroić wg uznania, na talaki, półkrążki. Warzywa układać od zewnętrznej krawędzi ku środkowi. W zależności od wielkości półmiska ilość warzyw można zwiększyć lub zmniejszyć. Gotowy półmisek posypać szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Z cytryny, oliwy i soli ziołowej zrobić sos i przed podaniem polać warzywa.

Tagi:

jajko jajka