wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Wiosenna sałatka Olgi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W zimie szczególnie warto sięgać po sałatki. Dostarczamy w ten sposób więcej witamin.

Wiosenna sałatka Olgi

Składniki:

Wiosenna sałatka Olgi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka Olgi
Ziemniaki gotujemy w całości. Po ostudzeniu kroimy na drobną kostkę. Wkładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy w kostkę i dodajemy do ziemniaków. Tak samo postępujemy z ogórkami. Brokuł zanurzamy na chwilę w osolonym wrzątku. Następnie ścieramy go na tarce o grubych oczkach. Umyty por i koper siekamy drobno i dodajemy do reszty składników. Wszystko razem dokładnie mieszamy, dodajemy majonez, przyprawy do smaku wg własnego uznania. Jeszcze raz wymieszać i można podawać. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka