Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka ( prosta)
Szybka i prosta sałatka z warzyw jesiennych. Doskonały dodatek do mięsa, a także dla odchudzających się.
Kapustę pekińską myjemy i siekamy. Paprykę czerwoną kroimy w małą kosteczkę. Pomidory zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na 3 minuty. Następnie ściągamy skórkę i kroimy w kosteczkę. Kukurydze odsączamy i pozostawiamy na sitku by do końca odsączyć zalewę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy.
Kapustę pekińską myjemy i siekamy. Paprykę czerwoną kroimy w małą kosteczkę. Pomidory zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na 3 minuty. Następnie ściągamy skórkę i kroimy w kosteczkę. Kukurydze odsączamy i pozostawiamy na sitku by do końca odsączyć zalewę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy.