Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z kuskusem i polędwicą
Kuskus przełożyć do miseczki, zalać 3 łyżkami wrzątku i zostawić pod przykryciem na około 5-8 minut. Następnie rozwarstwić widelcem. Warzywa opłukać i osuszyć. Pekinkę drobno poszatkować. Przełożyć do miski i dodać kaszę. Cebulkę drobno poszatkować. Rzodkiewkę pokroić na kawałki średniej wielkości. Kukurydze odsączyć z zalewy, przepłukać i osuszyć. Dodać do miski. Ogórka pokroić w grubą kostkę ( ze skórką). Dodać do miski. Doprawić sola i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać ocet ze śmietana. Dodać do miski i wymieszać. Sałatkę przełożyć do ładnej salaterki. Polędwicę pokroić na paski i ułożyć na wierzchu sałatki. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Smacznego!