szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Wiosenna surówka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wiosenna surówka obiadowa

Wiosenna surówka obiadowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna surówka obiadowa

 

  • 300 g młodej kapusty kiszonej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pół pęczka koperku
  • papryka czerwona
  • kilka rzodkiewek
  • pieprz szczypta soli

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka obiadowa
Młodą kapustę kiszoną kroimy drobno i przekładamy do miseczki. Rzodkiewki myjemy i ścieramy do kapusty na drobnej tarce. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę, dokadamy do reszty. Koperek myjemy i drobno siekamy. Całość mieszamy, dodajemy oliwę, doprawiamy pieprzem i delikatnie solą. Pyszna surówka na wiosenny obiad.
Wiosenna surówka obiadowa
Podstawowe potrzebne składniki to kapusta papryka rzodkiewki i koper.
Wiosenna surówka obiadowa
Rzodkiewki ścieramy na drobnej tarce wprost do poszatkowanej kapusty.
Wiosenna surówka obiadowa
Koperek siekamy i dodajemy do miski z warzywami.
Wiosenna surówka obiadowa
Paprykę kroimy w drobną kostkę dodajemy do reszty składników i doprawiamy.