Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wiosenna surówka z młodej kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kalarepki to zdrowy i smaczny dodatek do obiadu.

Wiosenna surówka z młodej kalarepki

Składniki:

Wiosenna surówka z młodej kalarepki

 

  • 2 marchewki
  • 2 kalarepki młode
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka siekanego szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka z młodej kalarepki
Cebule obrać i bardzo drobno posiekać. Ogórki pokroić w drobną kosteczkę lub zetrzeć na jarzynowej tarce. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Umyte kalarepki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Surówkę podawać do obiadu z mięsem.