formen

formen

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

wiosenna zupa z botwinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fajna wiosenna zupa z młodych buraczków.Polecam!!!

wiosenna zupa z botwinki

Składniki:

wiosenna zupa z botwinki

 

  • 1 pęczek młodych buraczków z botwinką
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu winnego
  • zielona pietruszka
  • 4 łyżki śmietany
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

wiosenna zupa z botwinki
Botwinę umyć i drobno posiekać Buraczki umyć , obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do bulionu i gotować 15 minut. Po tym czasie dodać botwinkę. Czosnek obrać i wraz z octem dodać do zupy. Na końcu wlać śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować na koniec pietruszką.