suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Wiosenna zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dziś na obiad polecam lekką zupkę warzywną.

Wiosenna zupka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wiosenna zupka

 

  • kawałek mięsa na zupę;
  • warzywa: marchewka,
  • pietruszka,
  • kawałek selera;
  • kawałek kapusty włoskiej;
  • kawałek pora;
  • 2 ziemniaki;
  • natka pietruszki;
  • parę listku lubczyku;
  • sól, pieprz, czubryca zielona

Sposób przygotowania:

Wiosenna zupka
Mięso obgotowujemy, odcedzamy, płuczemy, zalewamy ponownie zimną wodą. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy obrane, umyte i pokrojone w drobną kostkę warzywa (oprócz ziemniaków, które dodajemy po ok 10 min, gdyż szybciej się gotują). Na ok 10 min przed końcem gotowania dodajemy do zupy drobno posiekaną natkę pietruszki (ma wtedy najbardziej intensywny smak). Gdy warzywa będą już miękkie doprawiamy solą, pieprzem i czubrycą do smaku.
Wiosenna zupka
Wszystkie warzywa gotujemy na wolnym ogniu do miękkości.

Tagi:

mięso zupa