aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Wiosenne kanapki z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne kanapeczki, idealne na kolacje

Wiosenne kanapki z jajkiem

Składniki:

Wiosenne kanapki z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne kanapki z jajkiem
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Ogórka umyć, obrać i także pokroić w plasterki. Ser żółty pokroić w plastry. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Bagietki pokroić w średniej grubości kromki. Przygotowane kromki posmarować masłem. Na maśle ułożyć plastry sera, następnie plasterki ogórka, pomidora, plasterki jajka. Wierzch kanapki posypać szczypiorkiem. Kanapki oprószyć lekko solą i pieprzem.