ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Placuszki wielowarzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Placuszki warzywne z pasternakiem podawane z sosikiem jogurtowo-czosnkowym

Placuszki wielowarzywne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki wielowarzywne

 

Sposób przygotowania:

Placuszki wielowarzywne
Wszystkie warzywa obrać i zetrzec na tarce na dużych oczkach,przełożyć do miski, dodać jajka, mąkę, pestki, suszoną natkę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcję masy warzywnej. Smażymy aż spód placuszka będzie złoty i chrupki, przekłdamy na drugą stronę i także smażymy. Podajemy z sosem z jogurtu wymieszanego z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Placuszki wielowarzywne
obrane warzywa ścieramy na tarce do miski
Placuszki wielowarzywne
starte warzywa mieszamy z jajkami i mąką
Placuszki wielowarzywne
placki smażymy na złoto na rozgrzanej patelni