Sposób przygotowania:
Placuszki wielowarzywne
Wszystkie warzywa obrać i zetrzec na tarce na dużych oczkach,przełożyć do miski, dodać jajka, mąkę, pestki, suszoną natkę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcję masy warzywnej. Smażymy aż spód placuszka będzie złoty i chrupki, przekłdamy na drugą stronę i także smażymy. Podajemy z sosem z jogurtu wymieszanego z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
![Placuszki wielowarzywne Placuszki wielowarzywne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-wielowarzywne-230214.jpg)
![Placuszki wielowarzywne Placuszki wielowarzywne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-wielowarzywne-230215.jpg)
![Placuszki wielowarzywne Placuszki wielowarzywne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-wielowarzywne-230216.jpg)