13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Wiosenny Twaróg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W miseczce kruszymy twaróg, następnie dodajemy 2 łyżki śmietany, bądź jogurtu naturalnego

Wiosenny Twaróg

Składniki:

Wiosenny Twaróg

 

  • Składniki (twarożek dla 4 osób):
  • 200g twarogu (chudy albo półtłusty)
  • 2 łyzki śmietany, bądź jogurtu naturalnego
  • szczypior
  • 3 rzodkiewki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1 mała cebula

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny Twaróg
W miseczce kruszymy twaróg, następnie dodajemy 2 łyżki śmietany, bądź jogurtu naturalnego, pokrojoną w kosteczkę małą cebulę i 3 rzodkiewki. Dodajemy szczypior i posiekaną natkę pietruszki, szczyptę pieprzu i soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową pastę kładziemy na chleb, następnie dekorujemy go warzywami które lubimy i mamy pod ręką, ja miałam pomidor, sałatę lodową i natkę pietruszki.