jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wiosenny wysyp muchomorków na waflach

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Muchomorki takie możesz jeść bez obaw - są pyszne!

Wiosenny wysyp muchomorków na waflach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenny wysyp muchomorków na waflach

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 6 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
  • 2 plastry żółtego sera
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • odrobina majonezu
  • kiełki lucerny lub brokuła

Sposób przygotowania:

Wiosenny wysyp muchomorków na waflach
pomidorki kroimy na połówki, wyjmujemy gniazda nasienne, układamy je na jajkach. Robimy kropki majonezem. Układamy na waflach po plasterku sera, następnie kiełki, a na nich grzybki.
Wiosenny wysyp muchomorków na waflach
Etap 1
Wiosenny wysyp muchomorków na waflach
Etap 2