Sposób przygotowania:
Wiosna na talerzu
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Z przygotowanych składników zrobić sos: masło roztopić w garnku, wsypać mąkę, zamieszać, powoli wlewać mleko, gotować na małym ogniu aż do zgęstnienia sosu.
Doprawić pieprzem, solą, szczyptą gałki muszkatołowej. Tuńczyka odsączyć.
Porcje makaronu wyłożyć na talerze, polać gorącym sosem, na wierzch położyć po 2 łyżki tuńczyka, posypać serem, udekorować ziarnami kukurydzy, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi.
Doprawić pieprzem, solą, szczyptą gałki muszkatołowej. Tuńczyka odsączyć.
Porcje makaronu wyłożyć na talerze, polać gorącym sosem, na wierzch położyć po 2 łyżki tuńczyka, posypać serem, udekorować ziarnami kukurydzy, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi.