misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Książka Kucharska: Słodkie przetwory Michaeli

Wiśnie drylowane w lekkim syropie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Doskonały dodatek do ciast i deserów.

Wiśnie drylowane w lekkim syropie

Składniki:

Wiśnie drylowane w lekkim syropie

 

  • Wiśnie
  • Cukier
  • Woda lub syrop z wysycania owoców do suszenia

 

Sposób przygotowania:

Wiśnie drylowane w lekkim syropie
Wiśnie umyć, wydrylować i włożyć do słoików o pojemności ok. 300ml. Wsypać 1 kopiastą łyżkę cukru i zalać wodą lub syropem z wysycania owoców do suszenia. Gdy używamy syropu nie dajemy już cukru do słoika. Słoiki zamykamy i pasteryzujemy ok. 20 minut. Wiśnie stanowią doskonały dodatek do deserów i ciast. SMACZNEGO!