Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Wiśnie w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wiśnie w cieście

Wiśnie w cieście

Składniki:

Wiśnie w cieście

 

  • 40 dag wiśni, wydrylowanych
  • 200 ml gorącej wody
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka oleju
  • bita śmietana

 

Sposób przygotowania:

Wiśnie w cieście

Aby przygotować pyszne wiśnie w cieście należy z wody, mąki, cukru i oleju wyrobić ciasto. Każdą wiśnię obtoczyć ciastem i gotować około 10 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać ze słodką bitą śmietaną.


Tagi:

wiśnie owoce