Sposób przygotowania:
Wiśniowiec z galaretką i kisielem
Miksujemy osobno białko i jaja z cukrem . Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych żółtek z córek . Do masy żółtkowej z mąką dodajemy ubite białko na sztywno . Mieszamy łyżka ciasto i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach .Do miseczki wsypujemy galaretki oraz kisiel , mieszamy razem . Wrzątkiem zalewany galaretki z kisielem i miksujemy aby nam nie powstały grudki ( dosłownie 2 minuty) . Wsypujemy zamrożone wiśnie i mieszamy ( szybciej nam schłodzi się). Ostudzona galaretkę z wiśniami i kisielem wkładamy do lodówki . Gdy zaczyna tężec galaretka przekładamy na biszkopt. Galaretka ma całkiem fajny smak dzięki dodanemu kisielowi .