Sposób przygotowania:
Wiśniowiec z krokantem i budyniem
Budynie przygotować wg instrukcji podanej na opakowaniu. Ostudzony dodawać po łyżce do uprzednio roztartego masła.
Wiśnie wydrylować, włożyć do garnuszka i gotować na małym ogniu, aż sok zacznie lekko bulgotać, wsypać galaretki w proszku, mieszać, aż się rozpuści i zacznie tężeć, ew. dosłodzić, ale masa ma być kwaskowata.
Krokant: Na patelni rozpuścić masło, dodać wiórki z cukrem i prażyć na małym ogniu do uzyskania złotej posypki, ostudzić.
Ułożenie:
* biszkopt
* masa wiśniowa
* masa budyniowa
* krokant
Wiśnie wydrylować, włożyć do garnuszka i gotować na małym ogniu, aż sok zacznie lekko bulgotać, wsypać galaretki w proszku, mieszać, aż się rozpuści i zacznie tężeć, ew. dosłodzić, ale masa ma być kwaskowata.
Krokant: Na patelni rozpuścić masło, dodać wiórki z cukrem i prażyć na małym ogniu do uzyskania złotej posypki, ostudzić.
Ułożenie:
* biszkopt
* masa wiśniowa
* masa budyniowa
* krokant
elzbieta8960