Sposób przygotowania:
Witaminkowe owocki
Myjemy wszystkie owoce bardzo dokładnie i odkładamy aby woda spłynęła( nie potrzebujemy wody w naszej sałatce;)). Ubijamy bitą śmietanę z jednej saszetki śnieżki i odstawiamy do lodówki. Obieramy banana, odkrajamy końcówki i wyrzucamy razem ze skórką, obieramy jabłka i kiwi wszystko kroimy w małe kawałeczki. Obieramy mandarynkę i każdy kawałeczek przekroimy w pół, wszystko wrzucamy do miski. Pokroimy pomarańcze w plastry nie obierając ze skórki, pierwsze i ostatnie plastry wyrzućmy każde "kółeczko" przekroimy w jednym miejscu na skórce i delikatnie zdejmujmy skórkę nad miską, aby sok skrapiał pokrojone już owoce w misce. Następnie przekroimy każdą winogron w pół.
Przy podaniu dla gości przyozdobić bitą śmietaną, którą ubiliśmy wcześniej.
Smacznego!!!
Przy podaniu dla gości przyozdobić bitą śmietaną, którą ubiliśmy wcześniej.
Smacznego!!!
A.B.