Sposób przygotowania:
Witaminkowe roladki
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Jedno odkładamy do dekoracji, pozostałe ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Twaróg rozcieramy, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, startymi jajkami i trzema łyżkami majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Masę rozsmarowujemy na liściach sałaty, zwijamy i układamy na półmisku. Polewamy resztą majonezu. Dekorujemy jajkiem i pomidorem.
Smacznego!
2. Twaróg rozcieramy, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, startymi jajkami i trzema łyżkami majonezu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Masę rozsmarowujemy na liściach sałaty, zwijamy i układamy na półmisku. Polewamy resztą majonezu. Dekorujemy jajkiem i pomidorem.
Smacznego!