ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Włoska kapusta na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Włoska kapusta z marchewką na ciepło to super dodatek do różnych rodzajów mięs. Jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Włoska kapusta na ciepło

Składniki:

Włoska kapusta na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Włoska kapusta na ciepło
Kapustę kroimy lub drobno szatkujemy. Podsmażamy delikatnie na połowie masła ( aż zmięknie). Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę drobno kroimy, a marchewkę ścieramy na tarce. Podsmażamy na pozostałym maśle. Wszystkie składniki przekładamy do garnka zalewamy małą ilością wody i gotujemy kilka minut do miękkości. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do kapusty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

kapusta