Sposób przygotowania:
Zupa z włoskiej kapusty na kurczaku
Kapustę pokroić w drobne paski , ziemniaki w kostkę . Marchew w plasterki ( ja wycinam ozdobnie w kwiatki ), pietruszkę , seler, por - w paseczki. Do garnka włożyć kurczaka, kapustę , warzywa , pokrojone ziemniaki . Zalać wodą . Dodać przyprawy, kminek . Gotować na średnim gazie przez 45-60 minut. Wyjąć mięso . Doprawić . Na talerzach posypać koprem .
Mięso wyjęte z zupy można po obraniu ze skórek, chrząstek i kości dołożyć do zupy lub użyć na zrobienie farszu do krokietów , pierogów , naleśników , past do chleba lub panierować i smażyć na drugie danie .
Co do doprawiania gotowymi kostkami bulionowymi - wiem , że jest wielu ich przeciwników ale ja je traktuję jak każdą inną gotową przyprawę - używam z umiarem bo mi po prostu tak smakuje .
Mięso wyjęte z zupy można po obraniu ze skórek, chrząstek i kości dołożyć do zupy lub użyć na zrobienie farszu do krokietów , pierogów , naleśników , past do chleba lub panierować i smażyć na drugie danie .
Co do doprawiania gotowymi kostkami bulionowymi - wiem , że jest wielu ich przeciwników ale ja je traktuję jak każdą inną gotową przyprawę - używam z umiarem bo mi po prostu tak smakuje .