Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Włoska kapusta z polędwicą łososiową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Włoska kapusta z polędwicą łososiową i nutą świeżego koperku jest świetnym dodatkiem do obiadku jak i farszem :)

Włoska kapusta z polędwicą łososiową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Włoska kapusta z polędwicą łososiową

 

  • 1 kg włoskiej kapusty
  • 35 g polędwicy łososiowej
  • 1 pęczek koperku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Włoska kapusta z polędwicą łososiową
Kapustę włoską szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą solimy i gotujemy przez około 15 minut - odcedzamy wodę która pozostała, podlewamy świeżą i dusimy. Polędwice kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty - dusimy całość 10 minut. Koperek siekamy (troszkę zostawiamy do dekoracji) dodajemy do kapusty mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Włoska kapusta z polędwicą łososiową
kapustę włoską szatkujemy a następnie gotujemy
Włoska kapusta z polędwicą łososiową
polędwicę łososiową roimy w drobną kosteczkę
Włoska kapusta z polędwicą łososiową
do kapusty dodajemy pokrojoną polędwicę
Włoska kapusta z polędwicą łososiową
na koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku

Tagi:

kapusta