olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Kapusta włoska z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczna kapusta z dodatkami zdrowa i syta.

Kapusta włoska z parówkami

Składniki:

Kapusta włoska z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska z parówkami
Kapustę poszatkować, zalać wrzącą wodą, aby ledwo ją pokryła dodać obrane, pokrajane w grubą kostkę ziemniaki i ugotować w nieprzykrytym garnku. Zagęścić zasmażką z tłuszczu (margaryny) i mąki, doprawić do smaku solą i pieprzem- zagotować. Parówki obrać z błonki, włożyć do wrzącej wody albo od razu do kapusty, wg uznania- całe lub pokrajane. Już nic nie gotować, tylko podać.

Tagi:

kapusta