msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Włoska kapusta na szybko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na dodatek do dania obiadowego lub samodzielną przekąskę.

Włoska kapusta na szybko. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Włoska kapusta na szybko.

 

  • 6-10 sztuk grzybów leśnych
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 1\2 główki kapusty włoskiej,sparzonej jak do gołąbków
  • 1\2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • ew.sól do smaku

Sposób przygotowania:

Włoska kapusta na szybko.
Do swojej potrawy wykorzystałam kapustę,która pozostała mi z robienia gołąbków.Była obgotowana i poszatkowana. Grzybów także nie było wiele,ponieważ kilka znaleźliśmy na spacerze i do innego dania było ciut mało. Grzyby dokładnie oczyściłam,choć nie były mocno przybrudzone.Pokroiłam je w cienkie paseczki bez płukania . Cebule obrałam,opłukałam i osuszyłam.Pokroiłam w piórka. Na oleju podsmażyłam grzyby,pod koniec dołożyłam cebule i zeszkliłam.Wsypałam poszatkowaną kapustę,doprawiłam pieprzem i sosem sojowym i smażyłam na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.Proste a smaczne.Mało przypraw,ale sos sojowy nadał fajny smak potrawie.
Włoska kapusta na szybko.
Oczyszczone i pokrojone grzyby podsmażyć
Włoska kapusta na szybko.
Do grzybów dołożyć pokrojone cebule i zeszklić.
Włoska kapusta na szybko.
Na patelnię wsypać poszatkowaną kapustę ,
Włoska kapusta na szybko.
Doprawić kapustę sosem sojowym,pieprzem i ew.solą.