paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapuśniak bardzo smaczny na kapuście włoskiej z papryczką peperoni oraz kawałkami kabanosa wieprzowego.

Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem
Kapustę poszatkować przełożyć do rondla. Marchew obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki. Cebule obrać pokroić w piórka. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki pokroić w kostkę. Marchew, cebulę, pomidory, papryczkę peperoni oraz liść i ziele angielskie dodać do kapusty. Zalać niewielką ilością wody tak na 1/2 garnka. Gotować aż kapusta włoska zmięknie. Od czasu do czasu zamieszać. Kabanosa pokroić w mniejsze kawałki i dodać do kapusty z warzywami, wymieszać. Doprawić do smaku solą pieprze, magi. Gotować jeszcze około 5 minut na małym ogniu.
Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem
Kapustę poszatkować przełożyć do rondla. Marchew obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki.
Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki pokroić w kostkę. Marchew, cebulę, pomidory, papryczkę peperoni oraz liść i ziele angielskie dodać do kapusty. Zalać niewielką ilością wody tak na 1/2 garnka.
Kapuśniak na kapuście włoskiej z kabanosem
Kabanosa pokroić w mniejsze kawałki i dodać do kapusty z warzywami, wymieszać. Doprawić do smaku solą pieprze, magi.