Pepkuch

Pepkuch

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Włoska potrawka borowikowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobrze podawać z ziemniakami. Wszystko z parowaru.

Włoska potrawka borowikowa

Składniki:

Włoska potrawka borowikowa

 

  • 70 dag świeżych borowików
  • 2 cebule
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 1 kubełek jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki dobrej oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Włoska potrawka borowikowa
Grzyby dokładnie umyć, osuszyć i razem z cebulą pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć na sicie, gotować na parze 3-4 minuty pod przykryciem. Na patelni rozgrzać oliwę, wyłożyć grzyby z cebulą, dodać śmietanę i jogurt, szybko zagotować, doprawić solą i pieprzem, przed podaniem posypać natką pietruszki.