Włoska zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

lekka zupa jarzynowa pycha

Włoska zupa jarzynowa

Składniki:

Włoska zupa jarzynowa

 

  • Składniki:
  • 3 marchewki
  • 150 g selera
  • pietruszka
  • por
  • strąk czerwonej papryki
  • kostka warzywna
  • szczypta tymianku
  • 100 g tartego parmezanu
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Włoska zupa jarzynowa
Przygotowanie: Marchewki, seler, pietruszkę, por, paprykę dokładnie umyć w letniej wodzie. I skrajać. Wsypać do szerokiego rondla czy garnka, wlać 5 szklanek wody. Gdy warzywa się zagotują dodać szczyptę soli i pieprzu. Gotować 35 minut. Paprykę pokroić i razem z kostką i tymiankiem dodać do zupy w połowie gotowania ( 10-15 minut). Rozlewać na głębokie talerze. Na wierzch fantazyjnie oprószyć parmezanem tartym i listkiem świeżej bazylii.

Tagi:

tarta