eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Włoski deser : Tiramisu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tiramisu... na pewno każdy z nas lubi gdyż ma niesamowity smak. Prosty i do kupienia w sklepie.

Włoski deser : Tiramisu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Włoski deser : Tiramisu

 

  • tiramisu dr.Oetker
  • 250 ml mleka
  • mała paczuszka biszkoptów
  • napar z kawy

Sposób przygotowania:

Włoski deser : Tiramisu
Zimne mleko wlewam do miski, najlepsze nisko tłuszczowe. Do mleka wsypać zawartość torebki. Za pomocą miksera lub malaksera na najwyższych obrotach miksuję całość ok.3-4 min. aż masa stanie się gęsta. Kawę zaparzamy z 1 łyżki. Studzimy. Następnie otwieramy paczuszkę biszkoptów i maczamy w naparze z kawy. Do pucharków lub małych miseczek albo filiżanek ułożyć nasączone w kawie biszkopty. Następnie wyłożyć masę i powtórnie ułożyć biszkopciki nasączone w kawie. Na górę powtórnie wlewam masę i posypuję gorzkim kakao. Deser wkładam do lodówki na ok. 1-2 godz. PO wyciągnięciu od razu zjeść gdyż chłodne smakuję najlepiej.
Włoski deser : Tiramisu
Zawartość torebki wsypuje do zimnego mleka.
Włoski deser : Tiramisu
Miksuję mikserem lub malakserem aż uzyskam gęstą masę.
Włoski deser : Tiramisu
Biszkopty moczę w przestudzonym naparze z kawy.
Włoski deser : Tiramisu
Do filiżanki układam warstwami zaczynając od biszkoptów a kończąc na masie.

Tagi:

biszkopt kawa