Sposób przygotowania:
Włoski pucharek serowy.
Mak przelać na sitku letnią wodą i odsączyć.Truskawki rozmrozić
lub kupić świeże zależnie od sezonu.Serki łyżką przełożyć do pucharków na przemian z łyżką maku,aby powstały dwie warstwy,a z musem trzy.
Można też z truskawek zrobić mus przecierając je przez sitko
pałką lub dodawać je w całości,ale po rozmrożeniu lub świeże.Wi-
-erzch deseru udekorować świeżymi listkami mięty lub melisy,któ-
-re przedtem opłukać i osuszyć oraz siekanymi pistacjami lub pok-
-rojonymi w słupki orzeszkami pinii.Schłodzić przed podaniem.
lub kupić świeże zależnie od sezonu.Serki łyżką przełożyć do pucharków na przemian z łyżką maku,aby powstały dwie warstwy,a z musem trzy.
Można też z truskawek zrobić mus przecierając je przez sitko
pałką lub dodawać je w całości,ale po rozmrożeniu lub świeże.Wi-
-erzch deseru udekorować świeżymi listkami mięty lub melisy,któ-
-re przedtem opłukać i osuszyć oraz siekanymi pistacjami lub pok-
-rojonymi w słupki orzeszkami pinii.Schłodzić przed podaniem.