dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Włoskie obwarzanki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Włoskie smaki, rzadko spotykane obwarzanki

Włoskie obwarzanki

Składniki:

Włoskie obwarzanki

 

  • 30 dag mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 5 dag cukru
  • 2 łyżki słodkiego białego wina
  • 2 łyżki oleju
  • (Z tych składników zagnieść ciasto, uformować wałeczek i skleić jego końce)

 

 

Sposób przygotowania:

Włoskie obwarzanki
Obwarzanki wrzucać na wrzątek, gotować aż wypłyną.Odsączyć i ułożyć na wysmarowanej blasze.Piec 20 minut w temperaturze 180C. Lukier: 10 dag cukru pudru, rozpuścić w letniej wodzie. Mieszając, podgrzewać aż zgęstnieje. Posmarować ciastka i posypać wiórkami migdałowymi.Smacznego