Sposób przygotowania:
Włoskie sugo
1. Udka kurczaka myjemy, gotujemy, osączamy i kroimy w drobną kostkę.
2. Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzieal dente i odcedzamy.
3. W garnuszku zagotowujemy przecier pomidorowy, dodajemy drobno pokrojoną i poduszoną na oleju cebulę i czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki.
4. Gotujemy ok. 15 min. na wolnym ogniu, doprawiamy solą, pieprzem i papryką (można użyć vegety). Wkładamy pokrojone mięso, mieszamy. Sosem polewamy makaron.
2. Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzieal dente i odcedzamy.
3. W garnuszku zagotowujemy przecier pomidorowy, dodajemy drobno pokrojoną i poduszoną na oleju cebulę i czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki.
4. Gotujemy ok. 15 min. na wolnym ogniu, doprawiamy solą, pieprzem i papryką (można użyć vegety). Wkładamy pokrojone mięso, mieszamy. Sosem polewamy makaron.