EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Włoskie sugo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

proste ale pyszne i tanie danie

Włoskie sugo

Składniki:

Włoskie sugo

 

  • 1 opakowanie makaronunp. penne)
  • 2 udka z kurczaka
  • 1 kartonik przecieru lub mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • cebula sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej

Sposób przygotowania:

Włoskie sugo
1. Udka kurczaka myjemy, gotujemy, osączamy i kroimy w drobną kostkę.
2. Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzieal dente i odcedzamy.
3. W garnuszku zagotowujemy przecier pomidorowy, dodajemy drobno pokrojoną i poduszoną na oleju cebulę i czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki.
4. Gotujemy ok. 15 min. na wolnym ogniu, doprawiamy solą, pieprzem i papryką (można użyć vegety). Wkładamy pokrojone mięso, mieszamy. Sosem polewamy makaron.