kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Włoskie sznycle-saltimbocca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Włoskie sznycle-saltimbocca.

Włoskie sznycle-saltimbocca

Składniki:

Włoskie sznycle-saltimbocca

 

  • sznycle cielęce 8 cienki
  • masło 1 łyżki
  • olej 1 łyżki
  • szynka 8 plasterki
  • szałwia 8 liści
  • wino białe
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Włoskie sznycle-saltimbocca
Sznycle lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.

Masło i olej rozgrzać, podsmażyć szałwię.

Osączyć, listki ułożyć na sznyclach, owinąć szynką, spiąć wykałaczką.

Podsmażyć na tłuszczu obu stron.

Zdjąć.

Na patelnię wlać kilka łyżek wina, zagotować.

Polać sznycle.

Tagi:

szynka