lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Włoskie tiramisu 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Włoskie tiramisu lecz nie z serkiem mascarpone

Włoskie tiramisu 4

Składniki:

Włoskie tiramisu 4

 

  • biszkopt
  • 1/2 kg sera białego
  • 4 żółtka
  • pół szklanki cukru pudru
  • pól szklanki wody
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 100 ml likieru
  • starta czekolada

Sposób przygotowania:

Włoskie tiramisu 4
Upiecz biszkopt i przekrój go na pół.Ser zmiel dwa razy.Do gorącej wody dodaj kawę i wymieszaj to z likierem.Powstanie nam poncz.Ser utrzyj z żółtkami oraz z cukrem pudrem na gładką masę.Połowę biszkoptu polej połową ponczu i posmaruj masą serową.Przykryj drugim biszkoptem namoczonym w ponczu.Na sam wierzch tiramisu dodaj startą gorzką czekoladę lub kakao.