kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Wołowe mielone z kapustą kiszoną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne kotlety mielone przygotowane z dodatkiem kiszonej kapusty. Polecam do drugiego dania lub pieczywa.

Wołowe mielone z kapustą kiszoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wołowe mielone z kapustą kiszoną

 

  • 25 dag mięsa mielonego wołowego
  • 1 solidna garść kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 surowe jajko
  • 4 - 6 łyżek bułki tartej
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wołowe mielone z kapustą kiszoną
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, smażymy na oleju na złoty kolor. Odstawiamy.

Kapustę kiszoną kroimy na drobno. Do miski wkładamy mięso mielone, kapustę kiszoną, jajko, smażoną cebulkę, bułkę tartą, przyprawy. Mieszamy. Z masy formujemy mielone i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Wołowe mielone z kapustą kiszoną
Do miski wkładamy mięso mielone, cebulkę, jajko, kapustę kiszoną i przyprawy.
Wołowe mielone z kapustą kiszoną
Dosypujemy bułkę tartą i wyrabiamy masę.
Wołowe mielone z kapustą kiszoną
Z masy mięsnej robimy nieduże kotlety mielone.
Wołowe mielone z kapustą kiszoną
Następnie przekładamy na rozgrzany olej i smażymy.