Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z fetą i szpinakiem
Szpinak drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekany szpinak.
Smażyć aż szpinak zmiejszy swoją objętość i odparuje wodę, przestudzić.
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać wystudzony szpinak, jajko, odciśniętą bułkę oraz sól i pieprz.
Masę dokładnie wyrobić. Ser feta pokroić na paski. Nabrać mięsnej masy i rozpłaszczyć w rękach. Na środku ułożyć pasek sera i dokładnie oblepić go mięsną masa formując kotleta.
W ten sam sposób uformować pozostałe kotlety, u mnie wyszło 9 sztuk.
Następnie koltety oprószyć bułka tartą z sezamem. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnymi dodatakami.
Smażyć aż szpinak zmiejszy swoją objętość i odparuje wodę, przestudzić.
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać wystudzony szpinak, jajko, odciśniętą bułkę oraz sól i pieprz.
Masę dokładnie wyrobić. Ser feta pokroić na paski. Nabrać mięsnej masy i rozpłaszczyć w rękach. Na środku ułożyć pasek sera i dokładnie oblepić go mięsną masa formując kotleta.
W ten sam sposób uformować pozostałe kotlety, u mnie wyszło 9 sztuk.
Następnie koltety oprószyć bułka tartą z sezamem. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnymi dodatakami.