Sposób przygotowania:
wołowina w musztardzie
Mięso opłukać odciąć z niego błony i nasmarować musztardą
Odstawić na 3 godzinki w chłodnym miejscu ( w naczyniu )
Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć wołowinę ze wszystkich stron aż się zrumieni ułożyć mięso w naczyniu do pieczenia
polać sosem ze smażenia i posypać ziarnami gorczycy
i wstawić do nagrzanego piekarnika 240 C
piec przez 15 minut potem zmniejszyć temperaturę do 180 C
i piec następne 15 minut
potem wystarczy mięso ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin tak z 2, 3 h i gotowe można podawać jeszcze z sosem tatarskim danie bardzo długo się robi ale polecam warte poświęcenia czasu
Odstawić na 3 godzinki w chłodnym miejscu ( w naczyniu )
Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć wołowinę ze wszystkich stron aż się zrumieni ułożyć mięso w naczyniu do pieczenia
polać sosem ze smażenia i posypać ziarnami gorczycy
i wstawić do nagrzanego piekarnika 240 C
piec przez 15 minut potem zmniejszyć temperaturę do 180 C
i piec następne 15 minut
potem wystarczy mięso ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin tak z 2, 3 h i gotowe można podawać jeszcze z sosem tatarskim danie bardzo długo się robi ale polecam warte poświęcenia czasu