LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

wołowina w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

nie możliwe ? a jednak z musztardą ;)

wołowina w musztardzie

Składniki:

wołowina w musztardzie

 

  • 1 kg ligawy lub polędwicy wołowej
  • 3 łyżki musztardy
  • 1łyżka ziaren gorczycy
  • 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

wołowina w musztardzie
Mięso opłukać odciąć z niego błony i nasmarować musztardą
Odstawić na 3 godzinki w chłodnym miejscu ( w naczyniu )
Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć wołowinę ze wszystkich stron aż się zrumieni ułożyć mięso w naczyniu do pieczenia
polać sosem ze smażenia i posypać ziarnami gorczycy
i wstawić do nagrzanego piekarnika 240 C
piec przez 15 minut potem zmniejszyć temperaturę do 180 C
i piec następne 15 minut

potem wystarczy mięso ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin tak z 2, 3 h i gotowe można podawać jeszcze z sosem tatarskim danie bardzo długo się robi ale polecam warte poświęcenia czasu