Sposób przygotowania:
Wrap z filetemETAP 1:
Kotlet drobiowy lub schabowy podgrzać w mikrofali, piekarniku lub na patelni i pokroić na podłużne paski. Tortillę ułożyć na talerzu. Jedną połowę placka posmarować cienko majonezem. Na majonezie rozłożyć 2 liście sałaty lodowej. Na tym ułożyć paski kotleta. Pomiędzy mięso powkładać paski papryki czerwonej i kawałki pomidora. Doprawić wszystko solą i pieprzem.
Kawałek cebuli drobno okroić i posypać nią tortillę. Można jeszcze dodać kukurydzę z puszki , ogórka lub inne ulubione składniki.
Tortillę zwinąć zaczynając od dolnego brzegu. Należy go zawinąć do góry tak aby zachodził na farsz. Następnie zwinąć boki tworząc taką kieszonkę wypełnioną farszem. Brzegi można spiąć wykałaczką żeby łatwiej było trzymać lub zawinąć dół tortilli w złotko.
W trakcie jedzenia wyjąć wykałaczkę lub zsuwać złotko.