Sposób przygotowania:
Wrap z twarożkiem i łososiem wędzonym
Tortille smarujemy twarożkami. Łososia kroimy w paski i wyciskamy na niego sok z cytryny. Z cykorii wykrawamy głąba, płuczemy, suszymy. Tortille czyli wrapy obkładamy łososiem, posypujemy natką, startymi orzechami włoskimi i kawałkami cykorii (3 kawałki na sztukę). U podstawy w poprzek, dalej pionowo. Gdzieniegdzie smarujemy czarcią musztardą lub innym sosem. Zawijamy - najpierw podstawę, potem boki, po zwinięciu lekko zgniatamy, aby cykoria się dostosowała. Chłodzimy chwilę w lodówce. 2 tortille zjadamy na kolację, a pozostałe dwie pakujemy na rano jako kanapki. Można też pokroić w poprzek i podawać jako przystawkę dla większego grona.
cherry
gosia.r
a ja słyszałam ja dziewczyny się delektowały, więc z ich mruczenia mogę również wywnioskować bez próbowania, ze przepis udany :)
edytaha
Wstydź się Cherry, objadłaś Tit ze śniadania :D
Ale z czarcią musztardą jeszcze się nie spotkałam...