Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z papryką
Warzywa (ziemniaki, paprykę, cebulę) ścieramy. Jeśli widzimy, że w naszej masie warzywnej jest za dużo wody musimy ją odcisnąć. Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko oraz sól i pieprz do smaku.
Rozgrzewamy olej.
Na rozgrzaną patelnię łyżką wykładamy masę i lekko przyklepujemy, aby nie były za grube. Smażymy na rumiano.
Podawać je można z dipem czosnkowym, tzatziki, ketchupem lub po prostu z cukrem.
Smacznego
Rozgrzewamy olej.
Na rozgrzaną patelnię łyżką wykładamy masę i lekko przyklepujemy, aby nie były za grube. Smażymy na rumiano.
Podawać je można z dipem czosnkowym, tzatziki, ketchupem lub po prostu z cukrem.
Smacznego