Masza

Masza

Kucharz
[Przepisów: 7]

Placki ziemniaczane z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki ziemniaczane w trochę zmodyfikowanej odsłonie. Bardzo smaczne. Spróbowałam raz i nie mogłam się im oprzeć. Idealne z dodatkiem dipów.

Placki ziemniaczane z papryką

Składniki:

Placki ziemniaczane z papryką

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z papryką
Warzywa (ziemniaki, paprykę, cebulę) ścieramy. Jeśli widzimy, że w naszej masie warzywnej jest za dużo wody musimy ją odcisnąć. Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko oraz sól i pieprz do smaku.

Rozgrzewamy olej.

Na rozgrzaną patelnię łyżką wykładamy masę i lekko przyklepujemy, aby nie były za grube. Smażymy na rumiano.

Podawać je można z dipem czosnkowym, tzatziki, ketchupem lub po prostu z cukrem.

Smacznego