tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Grillowana bagietka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grillowana bagietka z sosem tatarskim, rukolą, tuńczykiem, oliwkami, fasolą czerwoną, papryką żółtą i serem to propozycja na szybki obiad.

Grillowana bagietka z tuńczykiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Grillowana bagietka z tuńczykiem

Na grillowane bagietki

  • 2 bagietki (każda po 100 g)
  • 35 g fasoli czerwonej z puszki
  • 80 g sosu tatarskiego
  • rukola
  • 130 g tuńczyka
  • 8 oliwek czarnych bez pestek
  • 40 g papryki żółtej
  • 50 g sera żółtego w kostce
  • czarnuszka

Sposób przygotowania:

Grillowana bagietka z tuńczykiem
1) Bagietki przekrajamy na połowy i smarujemy sosem tatarskim.

2) Rukolę myjemy i układamy na sosie tatarskim.

3) Tuńczyka odsączamy z oleju i kładziemy na rukoli.

4) Oliwki kroimy w plasterki i układamy na tuńczyku.

5) Fasolę wyjmujemy z puszki i układamy na oliwkach.

6) Paprykę żółtą myjemy, kroimy w kosteczkę i rozrzucamy po całości.

7) Ser w kostce tarkujemy na tarce o grubych oczkach i posypujemy bagietki.

8) Przykrywamy bagietki pustymi połowami i umieszamy na grillu elektrycznym.

9) Zgrillowane bagietki przekładamy na talerze i posypujemy czarnuszką (możemy polać ketchupem).
Grillowana bagietka z tuńczykiem
Połówki bagietek smarujemy sosem tatarskim i układamy rukolę.
Grillowana bagietka z tuńczykiem
Tuńczyka odsączamy z oleju i układamy na rukoli.
Grillowana bagietka z tuńczykiem
Oliwki kroimy w plasterki i układamy na tuńczyku.
Grillowana bagietka z tuńczykiem
Fasolę wyciągamy z puszki i układamy na oliwkach.
Grillowana bagietka z tuńczykiem
Paprykę żółtą myjemy i kroimy w kosteczkę, posypujemy po całości.
Grillowana bagietka z tuńczykiem
Składamy bagietki i układamy na grillu elektrycznym.

Tagi:

grill